Vă mulţumesc! Până în urmă cu câţiva ani am tot luat ouă de prin sat. La noi există obiceiul acesta pt. "împrospătarea sângelui". În cadrul acestor schimburi am infuzat lotul nostru de găini cu ce s-a nimerit. Din ce cunosc, majoritatea consătenilor cresc găini comune, de ţară, locale, infuzate foarte rar cu găini(hibrizi) de ouă sau de carne. Asta cu o singură excepţie, în urmă cu câţiva ani am primit de la cineva hibrizi de Brahma x găină de ţară x găină comună pitică. La început, puii din primele generaţii erau destul de banali, cu ceva încălţătură slabă. De când le consangvinizăm au început însă să apară tot mai multe caractere de la Brahma (mie aşa îmi pare) sau, la unele exemplare, de la pitice. În rest sunt caractere din genetica mai veche din gospodăria noastră: bărbi, moţ, gât-golaş, creastă bătută, etc.
Referitor la coadă, nu prea cred. Nu ştiu exact cum se vor dezvolta puii din această promoţie pt. că de la generaţie la generaţie evoluează, chiar dacă acum nu le mai infuzăm. Cred însă că lipsa cozilor e mai degrabă cauzată de picaj (îşi mănâncă una alteia penele, uneori ajungându-se chiar la canibalism). La această populaţie regula e ca găinile să aibă cozi destul de lungi la maturitate (cu penaj complet, neafectat).
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.