În prezentul album sunt incluse imagini cu găinile deținute la data menționată în titlu (bref: 27 februarie 2017). O parte dintre protagoniste/ protagoniști, acum (13 iulie 2017), normal... sunt amintiri...
Păi... sunt descurcărețe... aparțin unei linii special selectată funcție de criteriul ăsta... :))
Ok, salutare CosminN! Lăsând gluma la o parte, anul trecut mi-au ajuns la maturitate 11 cocoși : 5 găini din seria eclozată la incubator; o sex-rație ciudat de dezechilibrată (ca paranteză am auzit că sexul puilor depinde de temperatura de clocire... la crocodili... reptile, etc., am mai auzit asta, dar la găini necesită verificare... oricum, mie așa mi-au dat...). Aceștia 11:5 alcătuiesc hoarda din imagini. La momentul fotografierii erau în pragul maturizării, motiv pt. care se descurcau oarecum... Puțin după aceea (martie) am păstrat strict ce mă interesa pt. matcă, reechilibrând puțin situația. :)
Salut!
N-am glumit. Eu personal ma confrunt acum cu o astfel de problema. Am multi cocosei pitici si au inceput sa cam agreseze gainile cu dorinta lor de perpetuare a speciei.
Daca nu reusesc sa mai dau din ei, cu parere de rau, intr-o zi ii voi transfera la frigider.
Cei din imagine deranjau și ei puținele găini... Eu i-am ținut pe compartimente. Într-o anexă au fost cei 11+5, la care am făcut anterior referire. Din ei am păstrat 4, pe care încă îi mai am. 2 sunt împreună, + vreo 10 găini; unul + vreo 14-15 în alt compartiment [din alt departament :))], unul în curtea mare cu 3 femele care luau bătaie de la surate și au trebuit izolate... etc. Noi obișnuim să ținem cocoșii, chiar și cei de selecție, până la maturitate, pt. că ai mei nu mai apreciază puii de casă de când cresc broiler pt. consum, iar pe acești cocoși îi țin exclusiv pt. supe... din acest motiv acea aglomerare de masculi iarna, care însă nu durează decât până primăvara când îmi aleg (& rețin) exemplarele pt. matcă.
Vă mulțumesc frumos! Asemenea vă doresc: Spor, Succes & Satisfacții!
„Promoția” asta (2016) a fost alcătuită din semi-kabir (le-am infuzat cu un an în urmă pt. că necesitau „împrospătări”). Din acest motiv unele exemplare sunt de mărimea Kabir-elor, sau chiar mai mari. Din păcate cele bărboase, care mă interesează pe mine, au reținut într-o mai mică măsură dimensiunea amelioratorilor.
Golașa moțată este cea mai veche găină deținută în prezent. E anterioară anului 2012, probabil de prin 2009-2010... Deși a intrat la matcă în fiecare an, doar în 2014 mi-a făcut o puică moțată-golașă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.